Предложения за туризъм Включване в сайта WIFI Bulgaria Info
BG
ENG
DE
RU
PL
 
  За България
  История
  Туристическа информация
  Черно море
  Река Дунав и Предбалкана
  Стара планина - Балканът
  Витоша и Струма
  Средна гора и Тракия
  Рила и Пирин
  Родопите

  100 туристически обекта
  Съкровищата на траките
  Българските манастири
  Паметници на UNESCO
  SPA курорти
  Селски туризъм
  Ловен туризъм
  Еко - туризъм

  София
  Варна
  Пловдив
  Бургас

  Фотоалбум
  Карта на сайта
  Партньорска програма
  За нас
Почивка на море
Почивка на планина
Почивка в СПА курорти
Лов и риболов
Екскурзии и походи
Хотели в градовете
Смолян
Хотел „Арда” - село Арда
Хотелски комплекс „Арда” се намира в село Арда, в малка красива долина на двата бряга на река Арда, на 30 км от град Смолян. Средната надморска височина е около 900 - 1000 м. Селото е оградено от гористи хребети, скалисти възвишения и обширни поляни. Селото е само на два километра от границата с Гърция. Климатът е благоприятен - прохладно лято, прекрасна слънчева есен, мека и снежна зима, цветна пролет. Близостта на Егейско море (47 км.) оказва приятно влияние. Тук се намира старо светилище на Дионис и останки от ранно - християнски храм. При ясно време в далечината се виждат сините води на Бяло море при о. Тасос. В района има картографирани много карстови пещери.

На разположение на гостите на хотела са 4 стаи с по 3 и 2 стаи с по 2 легла. Всяка стая е със самостоятелен санитарен възел, телевизия, 3 от стаите са с тераси. Механата е с камина, има 40 места на закрито, лятна градина с 30 места и живописна прохладна лятна градина с водопад. Предлага богата родопска кухня с традиционни ястия, както и приготвяне на специалитети по поръчка. В хотела има и хранителен магазин.

Комплекс "Арда" предлага на своите гости: Конна езда с осигурено помощно лице, туристически маршрути до впечатляващите за района пещери и екопътеки с планински водачи, подсигуряват се велосипеди и ски оборудване, собствен транспорт.
Информация за Хотел „Арда”
Къща за гости "Милушеви" - село Проглед
Ако търсите уют и топлина, прекрачете прага на къща "Милушеви", за да усетите прочутото родопско гостоприемство. Тук важи златното правило: "На гости си само първите 3 минути, докато си събуеш обувките!". Къщата разполага с 3 тройни и 2 двойни стаи, разположени на 2 етажа, с общ санитарни възела на етаж, непосредственно до стаите, с локално парно и телевизор във всяка стая.

На ваше разположение са две родопски механи - едната с 16 места и камина, а другата с 12 места, в които сами можете да си приготвяте храната или да се оставите да бъдете поглезени от домакинята с разнообразни родопски специалитети и всякакви други вкусотии. Тя е професионален готвач. По предварителна заявка предлагаме закуска, обяд и вечеря по меню или по ваше желание - сега е момента да хапнете това, за което в къщи никога нямате време да си го приготвите. И не на последно място екологично чистите домашно приготвени продукти - прясно и кисело мляко, кашкавал и овче брънза сирене, сладка от боровинки и малки горски ягодки.

Ако сте тук през лятото може и сами да си приготвите няколко бурканчета за в къщи - на 100 м. от къщата е гората с вкусните горски плодове и гъби. А любителите на животните сами могат да си издоят чаша прясно мляко за закуска и да нахранят добрата крава.

На гостите предлагаме организирани пешеходни турове и екскурзии, родопска вечер в една от механите в селото, нощни шейнички и игри на открито в снега, пълна информация за най-добрите възможности за ски-услугите - ски/сноуборд оборудване, професионални ски-учители (в селото има 6 такива) и уроци на добри цени. По желание е възможно организирането на транспорт до ски-пистите.
Информация за Къща за гости "Милушеви"

2005-2010 BgTourInfo © All Rights Reserved